Dilek Duası 4444 Okunuşu ve Anlamı
21 Temmuz 2024

Dilek Duası 4444 Okunuşu ve Anlamı

Dilek Duası 4444

Dilek Duasının Önemi ve Anlamı

Dilek duası, Allah Rasulü’ne (s.a.v.) salavat okumak, her işin kolaylaştırılması için önemli bir anahtardır. Dua edildiği zaman, duanın başında ve sonunda salavat getirmek, duanın kabulüne vesile olur. Ayet-i kerime'de; "Şüphe yok ki Allahu Teâlâ ve melekleri peygambere salat ederler, ey iman edenler siz de O'na salat ve selam edin ve teslim olun, tabi olun. -Ahzap Suresi 56-" buyurulması, Allah Rasulü’ne salat ve salavat getirmenin önemini göstermektedir. Bu ayetin ışığında, Allah Rasulü’ne (s.a.v.) salat ve salavat getirmek farz hükmü çıkmaktadır.

Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır:

"Altından kalkamayacağı zor bir işle karşılaşan kimse, üzerime çokça selavat-ı şerife okusun. Zira Allahu Teâlâ üzerime okunan selavat-ı şerifeler sebebi ile o kişinin kederlerini, sıkıntılarını giderir, rızkını çoğaltır ve bereketlendirir, o kişi Allahu Teâlâ'nın yardımı ile dileğine, muradına kavuşur."

Günlük Vird Olarak Salavat

Günlük vird olarak salavat getirmek her müminin üzerine borç iken, aynı zamanda hacetlerinin giderilmesine de vesiledir. Asr-ı Saadetten sonra gelen alimler ve veliler, Allah Rasulü’ne (s.a.v.) olan muhabbetlerini çeşitli selavatlar ve naatler şeklinde dile getirmiş, bu kutlu selavatlara devam edenler birçok faydalar görmüşlerdir. Allahu Teâlâ, salat ve salavat getiren kullarının sıkıntılarını Habibi (s.a.v.) hürmetine gidermiş, işlerine kolaylıklar nasip etmiş, derecelerini yükseltmiştir. İnanan her mümin, ister sıkıntı anında ister bolluk anında salat ve salavatlara devam ederek, dünya ve ahirette Allah Rasulü’nün (s.a.v.) şefaatine nail olmayı umar.

Salat-ı Tefriciye

İmam Kurtubi hazretleri şöyle demişlerdir:

"Mümin kişi çok mühim olan bir işinin olmasını, bir dileğinin, hacetinin gerçekleşmesini, bir belanın veya sıkıntının bertaraf olmasını istiyorsa, Salat-ı Tefriciyye'yi 4444 defa okumalıdır. Şüphe yok ki Allahu Teâlâ, o kişinin niyetini kendisine nasip eder, istediği şeyi o kişiye muvaffak kılar, dileğine ulaştırır. Her kim Salat-ı Tefriciyye'yi günlük 41 defa okumayı adet haline getirirse, Allahu Teâlâ o kişinin kalbinden sıkıntılarını giderir, bağlı olan işlerini çözer, gelecek olan zarar ve sıkıntılardan muhafaza eder. O kimsenin işlerine kolaylık verir, rızkına ve kazancına bolluk ve bereket verir."

Sayının Önemi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, sayıya riayet ederek, Salat-ı Tefriciyye'yi 4444 defa okumaktır. Sayının tam olması çok önem taşımaktadır. Eksik ya da fazla okumamaya azami dikkat sarf etmek gerekir. Zira İbni Hacer Askalani hazretleri bu sayı hususunda "iksir-i azam'dır" demişlerdir ve anahtarın dişlerine benzetmişlerdir. Nasıl ki anahtarın dişlerinden biri eksik ya da fazla olduğunda kilit açılmazsa, dileklerin kabul olunması için bu sayının da tam olması gerekmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dilek Hacet Duası Okunuşu ve Anlamı

Dilek Hacet Duası Okunuşu ve Anlamı

Dilek İstek Duası Okunuşu ve Anlamı

Dilek İstek Duası Okunuşu ve Anlamı

Dileklerin Kabul Olması İçin Dua Okunuşu ve Anlamı

Dileklerin Kabul Olması İçin Dua Okunuşu ve Anlamı

Dilek Duası 4444 Okunuşu ve Anlamı

Dilek Duası 4444 Okunuşu ve Anlamı

Dilek ve İstek Duaları Okunuşu ve Anlamı

Dilek ve İstek Duaları Okunuşu ve Anlamı